Eén seconde in een mensenleven

Gelukkig staan we er niet altijd bij stil, maar ons leven kan plotseling van het ene op het andere moment drastisch veranderen. Wat vandaag nog zo vanzelfsprekend lijkt, kan dan morgen ineens heel anders zijn.

In onze letselschadepraktijk spreken wij regelmatig mensen die nog volop deelnamen aan het arbeidsproces, fanatiek sportten, een druk sociaal leven hadden, met de kinderen konden stoeien en een fijne herfstwandeling konden maken in het bos, maar ineens, van het ene op het andere moment, is dat passé en dienen zij te vechten voor hun leven en staat hun een lang revalidatietraject te wachten.

Als je zoiets meemaakt, staat je hele leven op zijn kop. Vele vragen komen naar boven: “zal ik weer leren lopen? Kan ik mijn werk nog blijven doen? Word ik ontslagen? Kan ik in mijn huis blijven wonen? Kan ik alle rekeningen wel blijven betalen?”

Je hebt ineens heel veel vragen waar je nooit eerder bij stil hebt gestaan …

Dan is het fijn als iemand je kan helpen die hier ervaring in heeft en jou kan informeren over diverse praktische zaken, maar er ook samen met jou voor kan zorgen dat de veroorzaker van deze ellende – meestal via diens verzekering – aansprakelijk wordt gesteld voor alle schade.

Naast het verhalen van al jouw schade, waarbij je kunt denken aan medische kosten, reiskosten, kosten in verband met huishoudelijke hulp, een vergoeding in verband met verlies van arbeidsvermogen of studievertraging, kosten in verband met het inschakelen van een tuinman, advocaatkosten, een vergoeding in verband met gederfde levensvreugde (smartengeld) etc., kan een letselschade advocaat jou ook met andere zaken helpen.

Er moet weer toekomstperspectief komen. In dat kader kan bijvoorbeeld een multidisciplinair behandeltraject worden ingezet, waarbij de revalidatie arts, ergotherapeut, fysiotherapeut en een psycholoog gezamenlijk behandelen, bijvoorbeeld om de belastbaarheid te verhogen of om  jou beter te leren omgaan met beperkingen. Indien nodig kan een arbeidsdeskundige worden ingeschakeld die samen met jou gaat kijken naar arbeidsmogelijkheden en wensen, waarna eventueel een omscholingstraject kan worden ingezet.

In onze letselschadepraktijk zien wij dat cliënten gedurende zo’n traject weer langzaamaan vertrouwen krijgen in de toekomt en weer vooruit durven te kijken.  En daar doen we het voor!

Helaas kan niemand die ene seconde nog terugdraaien, maar we kunnen er wel samen voor zorgen dat de toekomst er weer wat positiever uit komt te zien.

Y.A.J. van de Weert BBA
Pennino Advocaten