Geschiedenis

Na zijn studie rechten aan de Universiteit Maastricht kwam onze naamgever, mr. Nino Pennino, als advocaat-stagiaire, in 1991, onder de vleugels van zijn patroon, mr. Toine Bisscheroux. 
In een algemene praktijk behandelde hij zaken op het gebied van het arbeidsrecht en huurrecht en ook het strafrecht had zijn interesse. Na de stagetijd kwam Nino in de maatschap. Toen het kantoor in 1995 ging specialiseren koos Nino voor letselschade. Het opkomen voor “de kleine man” tegen de grote en kapitaalkrachtige verzekeraars was iets dat hem in dat rechtsgebied aansprak. Dat de mens centraal stond was eveneens een belangrijke drijfveer.

In 2000 opende het kantoor een vestiging in Heerlen en keerde Nino terug in de stad waar hij was geboren en getogen. Het kantoor droeg sindsdien de naam Bisscheroux Pennino Advocaten.

In 2004 heeft Nino, samen met Belinda Zeijen en Meyke Spauwen, zijn eigen kantoor opgericht.
Het kantoor was aanvankelijk gevestigd in het Eurode Business Center te Kerkrade, een kantorengebouw dat dwars op de grens van Kerkrade en Herzogenrath staat. Een gestage groei maakte een verhuizing noodzakelijk en in 2007 werd een monumentale hoeve betrokken in de Kerkraadse wijk Terwinselen. In dit prachtige historische pand hebben wij onze hoofdvestiging. In 2010 hebben wij een tweede vestiging geopend in Maastricht. Per 1 januari 2015 houden wij kantoor aan de Rechtstraat in Wyck. In 2016 hebben wij een vestiging geopend in Weert.

Omdat de andere advocaten zich, meer en meer, zijn gaan toeleggen op letselschadezaken en Meyke Spauwen kantoormanager werd, kreeg Nino de mogelijkheid om zijn passie voor het recht weer in brede zin op te pakken. Hij deed een tweede specialisatieopleiding “onderneming en aansprakelijkheid” en heeft de faillissementspraktijk weer opgepakt. Daarnaast is hij nog steeds heel actief in de letselschadepraktijk en heeft hij, tussen de bedrijven door, het inmiddels uitverkochte boekje “letselschade voor dummies” geschreven en treedt hij regelmatig op als spreker en gastdocent. Samen met Belinda Zeijen vormt hij de denktank van kantoor waarin de ontwikkelingen in het recht nauwgezet worden gevolgd.

Ons kantoor is inmiddels uitgegroeid tot een begrip op het gebied van letselschadezaken. Op dit rechtsgebied mogen wij ons rekenen tot de meest ervaren en deskundige kantoren in Nederland. En daar zijn wij bijzonder trots op. Daarnaast hebben wij een bloeiende algemene praktijk met duidelijke accenten. Op deze website kunt u alvast met ons kennis maken en zien waar onze focus ligt.