NEDERLANDS
DEUTSCH
KERKRADE +31 (0)45 563 93 03
MAASTRICHT +31 (0)43 325 01 09
WEERT +31 (0)495 74 52 93
Geschiedenis
 
   Geschiedenis
   Visie en kernwaarden
   Werkwijze
   Algemene voorwaarden
   Internationaal
   Stage
Na zijn studie rechten aan de Universiteit Maastricht kwam onze naamgever, mr. Nino Pennino, als advocaat-stagiaire, in 1991, onder de vleugels van zijn patroon, mr. Toine Bisscheroux.
In een algemene praktijk behandelde hij zaken op het gebied van het arbeidsrecht en huurrecht en ook het strafrecht had zijn interesse. Na de stagetijd kwam Nino in de maatschap. Toen het kantoor in 1995 ging specialiseren koos Nino voor letselschade. Het opkomen voor “de kleine man” tegen de grote en kapitaalkrachtige verzekeraars was iets dat hem in dat rechtsgebied aansprak. Dat de mens centraal stond was eveneens een belangrijke drijfveer.
In 2000 opende het kantoor een vestiging in Heerlen en keerde Nino terug in de stad waar hij was geboren en getogen. Het kantoor droeg sindsdien de naam Bisscheroux Pennino Advocaten.

In 2004 heeft Nino, samen met Belinda Zeijen en Meyke Spauwen, zijn eigen kantoor opgericht.
Het kantoor was aanvankelijk gevestigd in het Eurode Business Center te Kerkrade, een kantorengebouw dat dwars op de grens van Kerkrade en Herzogenrath staat. Een gestage groei maakte een verhuizing noodzakelijk en in 2007 werd een monumentale hoeve betrokken in de Kerkraadse wijk Terwinselen. In dit prachtige historische pand hebben wij onze hoofdvestiging. In 2010 hebben wij een tweede vestiging geopend in Maastricht. Per 1 januari 2015 houden wij kantoor aan de Rechtstraat in Wyck.

Omdat de andere advocaten zich, meer en meer, zijn gaan toeleggen op letselschadezaken en Meyke Spauwen kantoormanager werd, kreeg Nino de mogelijkheid om zijn passie voor het recht weer in brede zin op te pakken. Hij deed een tweede specialisatieopleiding “onderneming en aansprakelijkheid” en heeft de faillissementspraktijk weer opgepakt. Daarnaast is hij nog steeds heel actief in de letselschadepraktijk en heeft hij, tussen de bedrijven door, het boekje “letselschade voor dummies” geschreven. Samen met Belinda Zeijen vormt hij de denktank van kantoor waarin de ontwikkelingen in het recht nauwgezet worden gevolgd.

Anno 2015 is ons kantoor uitgegroeid tot een begrip op het gebied van letselschadezaken en hebben wij daarnaast een gemengde praktijk met duidelijke accenten. Op deze website kunt u verder met ons kennis maken en ervaren waar onze focus ligt.
© 2015 Pennino Advocaten │ Design Bureau Coumans, Heerlen │ All rights reserved